Besökare berättar

 

Jag sökte hjälp hos Irén efter att ha genomgått en jobbig separation. Jag led då av diverse allergier, orolig mage, eksem, stress – ja, allmänt obehag helt enkelt. Jag var övertygad om att jag kunde må så mycket bättre, men tyckte inte att den ”klassiska läkarkonsten” hjälpte mig då jag mest slussades runt och fick nya typer av medicin. Hos Irén fick jag hjälp att hitta balansen igen. Att få tid att sitta ner och prata om allt och inget och få hjälp att se de underliggande orsakerna till problemen har varit guld värt. Min allergier är nästan helt borta, och jag mår över huvud taget mycket bättre än jag gjort på flera år. Jag har fått många nya ”verktyg” att hantera livet med. Irén är inte bara homeopat för mig, utan jag ser henne även som en mycket bra samtalspartner och vän.
/Malin

Det kom ett email som såg ut så här:
Hej Jag är en man på 31 år som skulle vilja ha hjälp av er med min troliga allergi. De bifogade bilderna är för ett år sedan efter en promenad. Det blåste lite småkallt och all exponerad hud fick ”nässelutslag”. Jag har slagit lite på nätet och hittat något som skolmedicinen kallar ”köldinducerad urtikaria”, d.v.s. nässelutslag som orsakas av kyla. Utslagen har också uppstått då jag t.ex. jobbat fysiskt och blivit svettig. Jag har en historia av gräspollenallergi som yttrade sig på allvar första gången då jag var åtta-nio år och hjälpte min kompis att bärga hö. Sedan dess har jag använt olika preparat för att kunna vistas utomhus sommartid från skolavslutningen och framåt. Speciellt under sommaren har jag svårt att äta äpplen, men undervinterhalvåret går kravodlade äpplen bra medan besprutade ger klåda i hals och läppar. De sista tio åren har jag fått börja allt tidigare med antihistaminer (receptfria typ Zyrlex och Cetrizin) efter att ha utvecklat allergi även mot olika trädpollen.
Tog under en förkylningsperiod Echinacea, men fick sluta på grund av att det gjorde allergireaktionerna starkare och kom lättare vid kyla. Fingrarna stack och blev svullna.

Som barn hade jag hund utan problem och som vuxen har jag haft katt och sedan ett år tillbaka även hund. Klåda eller utslag har aldrig kommit i samband med kel med djuren, men jag har känt av vissa katter, så kanske har vi haft tur att hitta en katt som inte är så allergen.
Jag har aldrig gjort något pricktest och fått styrkt allergi, men symptomen har varit så direkt knutna till vissa händelser och antihistaminer hjälper. Har ingen allergi i släkten.

Kan ni hjälpa mig med behandling för detta? Jag är öppen för förslag.
Med vänliga hälsningar
Fredrik Grahn

Ett år senare skriver Fredrik detta:
Tidigare år har jag inte sett fram mot vårens och sommarens grönska med allt pollen som det innebär. Min pollenallergi har hållit i sig från mitten på maj till slutet av juli, från björk till gräs av olika slag. Jag har stoppat i mig antihistaminer och använt nässpray för att kunna vistas utomhus. De senaste två åren ha allergin yttrat sig i ”köldinducerad urtikaria” och läkarvetenskapen hänvisade mig till att fortsätta äta antihistaminer året runt för att stävja de nässelutslag som yttrade sig i samband med kyla och blåst.

Sedan i april 2005 har jag gått hos Irén för behandling. Redan första sommaren märkte jag och min familj en fantastisk skillnad då jag kunde klippa gräset! Sommaren (som var varm och pollenrik ) krävde inga mediciner, förutom Iréns homeopatiska kur, som i mitt fall bestod av fosforpiller. Med lite nässköljning vid behov och ett och annat ”akutpiller” så blev min sommar helt underbar! Jag såg Irén som en sista utväg och är glad att jag valde den vägen för att bli kvitt min allergi. Stort tack!
/Fredrik

 

 

 

Enkelt kan jag väl säga att homeopatin inom en månad tog bort en fotvårta som jag haft i sju år, och detta trots att jag besökt s.k. fotvårds specialister och den gängse skolmedicinen. Det enda det gav mig var en tunnare plånbok och ”vetskapen” om att ”har du väl fått en fotvårta kan du aldrig bli av med den, mer än i bästa fall för stunden, men den kommer alltid att tillbaka”slut citat. Nu har det gått cirka fem år sedan jag fick behandling av Irén och den är fortfarande inte kommit tillbaka.
Detta är väl det mest konkreta exemplet, men överhuvud taget så kan jag väl säga att jag har fått ett liv, en kropp och en själ så vill jag vårda det efter bästa förmåga. Det är för mig inte aktuellt att peta i mig en massa kemiska laboratorieprodukter som tar bort symptom, när jag kan låta min egen kropp bota sig sjäv med endast en liten justering genom din hjälp, Irén.
/Göran
Innan jag började gå hos Irén för ca 1 år sedan var jag trött och hängig, satt mest framför tv:n. Ville inte göra någonting. Eftersom jag var allergisk mot pollen, gräs, hästar, katter m.m. så var våren och sommaren inte speciellt rolig för mig. Under dessa årstider kunde jag inte vara ute med kompisar, var det inte pollen som jag inte tålde så var det gräs.

Jag fick ta Clarityn, Ventolin eller Bricanyl och ögon droppar flera ggr per dag. För drygt 1års sedan började jag hosta och harkla mig mycket, fick ofta svårt att andas. Mamma beställde tid för allergi test och nu var jag även allergisk mot hund. Vi har ju en Bearded Collie tik som heter Nellie. Så fanns det bara en utväg? Skulle vi nu vara tvungna att sälja vår kära Nellie. Jag blev också ledsen för jag tycker så mycket om hundar.

Men då ringde mamma till Irén, vi fick en tid hos Irén några dagar före Julafton. Jag har gått på behandlingar hos Irén i flera år, och det har verkligen gett resultat. I våras och i somras kunde jag vara ute med kompisarna, mamma har inte ens öppnat flaskan med Clarityn.

Vi har nu även skaffat en hund till som heter Fia och jag känner inte av min allergi. Hos mormor brukar jag kela med hennes katter och det går nu jättebra. Det är skönt att slippa alla mediciner som man blir så trött av. Jag har nu blivit en glad och pigg tjej tack vare Irén. TACK IRÉN DU ÄR BÄST!
/Nathalie

Vår Bearded Collie tik Nellie hade fått epilepsi. När vi hade besökt djursjukhusen ett antal gånger så fick vi beskedet att vår Bearded Collie tik Nellie hade fått epilepsi.
Hon fick naturligtvis medicin och det var ju jättebra MEN hon mådde inte så bra av medicinen. Hon var liksom, lite borta, nu kom anfallen mer sällan men när hon väl fick ett anfall så hade hon inte någon ork i kroppen så hon ramla bara omkull.
Eftersom vår dotter gick hos Irén på behandling så passade jag på att fråga om vår hunds epilepsi. Ja, och vad har inte Irén svar på. Vi fick phosphorus till vår hund och det blev en betydlig skillnad. Nu tränar vi lydnad, agility och spår och hon är en riktigt alert och samarbetsvillig liten hund.
Visst kan hon fortfarande få något anfall men det är ytterst sällan och hon behöver inte lägga sig ner. Hon stannar upp och väntar och på några minuter är det bra igen. Så vi tackar även Irén här också. Du är en toppen människa.
/Nellies matte

Jag är så glad att jag hittade homeopatin, den har hjälpt mig och mina barn massor med gånger i stort och i smått. Allt ifrån små utslag, exsem till att stärka upp mig fysiskt och psykiskt vid min skiljsmässa. Känns så tryggt att veta att man kan få hjälp utan en massa farliga biverkningar. Inte en gång att jag sökt hjälp utan att det har fungerat. Helt fantastiskt!!! Du är fantastisk Irén och det vet du att jag alltid har sagt: jag kan inte lovorda någon mer än du!!!! Stora kramar
/Lena

Jag sökte Irén för att jag hade fått panikångest som jag hade haft i 10 år! Nu är den helt borta. Dessutom har jag inte ens varit förkyld sedan första besöket.
Jag hade även näsblod dagligen som sprutade ur min näsa men även den lyser helt med sin frånvaro. Något som störde mig var även mina ryggproblem och en svår ischias som kom mellan jämna mellanrum ca 2 ggr/månad, nu har jag inte haft det på 2 år, helt otroligt!
Men det värsta var nog min stora oro som hela tiden fanns där och tro det eller ej nu är även den helt borta. Det är så synd att jag inte fick denna vetskap att få träffa dig Irén för 10 år sedan, min far hade samma problem och då hade du kunnat hjälp även honom.
Nu sover jag skönt på nätterna förut kunde jag vakna mitt i natten och gå upp, det behöver jag inte göra nu. Jag kunde aldrig ligga på dagen förut, nu kan jag lugnt gå och lägga mig och vila till och med slumra in och ändå sova gott på natten.
Mycket har hänt sedan jag kom i kontakt med homeopatin och Irén, nu äter jag aldrig mer någon annan medicin än homeopatiska läkemedel, de fungerar mer än väl!
/Hans

 

Jag fick helt plötsligt värk i båda axlarna, höger långfinger domnade bort. Värken var mest på nätterna, så jag hade svårt att sova, men det värkte även på dagarna. Detta var i början av januari i år (05). Fick tips av en vän att söka Helheten, som jag gjorde mitt första besök hos den 10/2-05. Det kom en liten tjej och ”hoppade upp på min rygg” vid tre tillfällen, dessutom fick jag små socker piller av homeopaten. Den 24/3-05 var jag helt besvärsfri från min ständiga värk.
-Det här stället gäller inte bara för Närkingar för att bli frisk!
/Sven

Ända sen jag var liten har jag haft ont i benen ofta och trott att det var växtvärk. När jag slutade växaoch det inte blev bättre började jag tro att jag skulle ha kvar mina besvär resten av livet, speciellt när en läkare jag gick till inte hittade något fel. En kompis tipsade om att jag skulle gå till Iren, homeopaten på Helheten, för att se om hon kunde hjälpa mig. Jag tyckte att det kunde vara värt ett försök och ringde och fick en tid. Hos Iren kände jag att mina besvär togs på allvar, och hon pratade inte bara om värken i benen som ett fristående problem utan vi diskuterade hela mig och min kropp. Efter att ha fått behandling och gått till Iren ett par gånger började jag känna stor skillnad, jag hade ont mer och mer sällan. Nu är det ungefär åtta månader sen jag först kom till Iren, och jag har inte haft ”växtvärk” på över tre månader!”
Fyra månader senare:
-Nu har jag inte haft några bekymmer med mina ben och mina förkylningar är oxå borta. Tänk att jag gått så länge med min benvärk, ja hela mitt liv och nu är det helt borta! Jag blev utskriven idag för att jag är helt frisk.
/Maria
Innan jag började hos Irén, var jag den som var mest sjuk i hela klassen under åkurs 1 och 2. Nu i 3:an har jag ingen frånvaro alls. Dessutom har jag utvecklas sångmässigt, gjort otroliga framsteg, höjt mig i 3,5 toner. Förut har det inte gått pga alla mina förkylningar, detta har resulterat i att jag fått ett sång stipendium för min utveckling i sång. Det var jätteroligt!
/Jenny

Jag kom till Irén för ca sex månader sedan, sökte för trötthet, fläckvis håravfall och oro. Min kropp var i total oblalans och mitt immunförsvar var i botten, var ofta förkyld. Dessutom kände jag mig lite ”nere”. Jag var allergisk mot äpplen, nötter + allt grönt gräs och pollen mm
– Nu känner jag inte längre av min allergi, jag känner att min kropp har tagit åt sig av dessa homeopatiska medel.
-Jag tappar inte hår längre, är inte förkyld och känner att kroppen är i balans, det är stor skillnad och det KÄNNS! Nu mår jag bra och kan äta både nötter och äpplen som jag aldrig kunnat förut. Jag kan lämna referenser på begäran genom Helheten. Detta är helt fantastiskt!
/Maria

-Jag ångrar inte en enda dag att jag kom hit. Detta har gett mig nya perspektiv på saker och ting. Det behövs ett bollplank i livet. Rent konkret har jag fått hjälp med mina eksem, led och ryggbesvär, homeopatin har gett mig hälsan tillbaka och tron på livet igen. Jag är så TACKSAM och glad att jag kom hit!
/Lisa
Mitt liv har blivit annorlunda sedan jag kom i kontakt med Homeopatin. Förr så oroade jag mig för allt men nu tar jag livet med en ”klackspark”. Ibland när jag råkar ut för något, blir jag handfallen pga att jag inte längre är orolig. Jag har även fått igång min cirkulation, är inte längre kall om händer och fötter. Förr var jag väldigt sötsugen men nu är jag inte det allls! Jag hade sömnproblem när jag kom till Irén, nu sover jag jätte bra. Totalt sett kan jag säga att jag blivit mycket starkare som människa ingen sätter sig på mig längre. Mår helt enkelt mycket mycket bättre. Är väldigt nöjd med min behandling som jag fått här.
/Mona
Jag är så himla nöjd med att jag kom hit. Visste ingenting om det här från början, Jag sökte på nätet för att hitta hjälp med mina urinvägsproblem och hudbesvär. Jag har lärt mig otroligt mycket om min egen kropp. Har blivit starkare i mig själv och fått hjälp med mina problem.
/Frida

När jag kom till Irén i oktober förra året så var det inte mycket med mig. Jag hade haft diaréer sedan år
Photo0040.jpg
2002, hade sökt flera läkare. Jag hade en fruktansvärd värk under höger revben och en knöl på handen. Stel i kroppen och kände mig inte alls bra. Jag hade jättesvårt att tåla skolmediciner för min mage var så känslig. Nu har jag inga besvär alls, varit fri från magbesvär från februari i år. sakta men säkert läkte min kropp ut och till och med min knöl på handen försvann. Nu vet jag vad homeopati är och jag vet att detta fungerar det känns jättebra. Nu orkar jag cykla tre mil om dagen, det kunde jag inte drömma om förra sommaren!
Man kan inte leva lånt ifrån sitt ursprung. Försök odla växter där de inte hör hemma, det blir ingenting.
Homeopatin är en naturlig form för alla att läka sig själv! Tack Irén.
/Einar
Jag sökte för min mage i första hand, men nu vet jag att det hänt mycket mer i min kropp. Jag betraktade mig om frisk när jag kom hit och var lite nyfiken på vad du skulle kunna göra för mig. Det har tagit lite tid innan jag märkte skillnaden. Nu behöver jag inte lika mycket sömn, min mage fungerar varje dag och mina ögon är bättre. Känner mig piggare och håller min energi bättre. Tack så mycket för hjälpen och jag är glad att jag ringde dig och fick tid.
/Inger
Jag kan rekommendera Homeopati för det funkade så pass snabbt på mig. Var väldigt skeptisk i början men nu vet jag att det funkar. Jag sökte för utslag på mina armar och nu är de helt borta och jag mår mycket bra i hela mig!
/Katarina

Min första sommar (i mitt vuxna liv) utan migrän och solsting! Solen och jag har blivit kompisar igen! Innan jag började med homeopatisk behandling kunde jag inte vara ute i solen ens en timma utan att bli illamående och få dunkande huvudvärk. Migrän hade jag så gott som varje söndag, året om. Nu är söndagar helt vanliga dagar för mig. Ingen migrän och ingen huvudvärk. Jag har fått en extra dag i veckan!! Känns jättekul. Mycket har förändrats till det bättre sedan jag började hos Irén men det som känns allra roligast är att jag tycker om sommaren igen och att jag kan uppskatta solen.
/Erica
Jag är så glad att jag hittat Er på Helheten. Det var en städerska på sjukhuset som rekommenderade Er. Hon såg att jag behövde massage och avkoppling. Jag har fått många goda råd och tips om hälsan, nu mår jag betydligt bättre!
”Alla motgångar kommer att bli som en rikedom i framtiden”
/Carola

 

Måste säga att jag tillhör dem så var lite skeptisk mot homeopati. Jag är en sådan som vill prova och bill bli övertygad själv och har alltid varit för det vetenskapliga. Har haft magsår många gånger förut och det hat tagit månader innan jag blev okey. Nu fick jag hjälp omgående. Sökte för sura uppstötningar utan anledning och hade ett svagt illamående hela tiden. Vaknade på nätterna av mitt illamående. Efter 2 dagar när jag hade varit hos Irén och fått medel var jag redan betydligt bättre. Efter 3:e dagen var jag så gott som helt besvärsfri och vet ej när jag mått så här bra. Jag hade dragit med mitt besvär länge och så tog det bara några dagar så blev jag bra. Jag måste nog omvärdera detta med vetenskap eller ej. Faktum är att detta fungerade fullt ut på mig!
/Kenneth
Nu har jag sluppit min otrevliga magvärk som jag har haft i 39 år! Har haft bekymmer med magen och inte kunnat äta ordentligt på många år. Tack vare Seda plusen från Herba plus är jag helt besvärsfri och kan äta nästan allting, det är jätteskönt.
/Göran

Du skall veta att jag har tagit så många behandlingar, både inom skolmedicinen och alternativa vården. Jag hade varit miljonär om jag inte sökt så mkt vård för min svåra migrän.Har bara blivit sjukare och sjukare. Nu har det gått 3 månader sedan mitt första besök hos Dig och jag är så gott som helt frisk! Har varit sjukskriven för migrän i 3,5 år. De har velat att jag skulle bli sjukpensionär men jag har inte velat. Vill tillägga at jag provat allt bettskenor, glasögon, ja det finns inget jag inte har provat. Med homeopati fick jag resultat med en gång, redan efter första besöket kände jag skillnad! Det fanns inga förhoppningar kvar när jag kom hit, orkade knappt gå på flera behandlingar. En envis vän (tack)rekommenderade mig att gå hit. TACK för jag har fått mitt liv tillbaka och en helt ny energi!
/Annika